Северна България ще има приоритет при субсидирането по Плана за възстановяванеС

...
Северна България ще има приоритет при субсидирането по Плана за възстановяванеС
Коментари Харесай

Йордан Терзийски: Бъдещето на пътния сектор е поставено на карта

Северна България ще има приоритет при субсидирането по Плана за възобновяване

" С отпущането на парите за пътните компании започнахме да развързваме един от огромните проблеми, завещани от предното ръководство. По тяхно време са направени публични поръчки за 710 млн., а възлаганията са за 3,3 милиарда лв.. Това ни доведе до тази обстановка - да плащаме големи суми и бъдещето на пътния бранш да бъде сложено на карта. След днешното решение пътните компании ще могат да работят в най-спешен порядък и всеки техен разход ще бъде стихотворец оттук насетне ". Това съобщи за " Денят онлайн "  по  Йордан Терзийски, народен представител от " Продължаваме Промяната ".

По думите му има сертифицирани 1,2 милиарда лв. остарели отговорности, част от предоставените и изпълнени планове.

" Изплащаме 50% от тях и комисия на МФ и Министерство на регионалното развитие изследва всеки от 34-те контракта ", изясни той. И добави, че за първите 2 месеца Регионалното министерство е изхарчило 32 млн.

" Има премного пари във ведомството да се извършат нужните разноски. Липсват инфраструктурни планове, само че има финансова обезпеченост ", уточни Терзийски. И посочи, че огромна част от парите по Плана за възобновяване ще бъдат разпределени на планов принцип, тъй че зависи от самодейността на кандидатстващите субекти.

" Северна България ще има приоритет в точкуването, тъй като индустриалните зони ще бъдат значимо за развиването на района ", разясни депутатът.

От своя страна специалистът по пътна сигурност Диана Русинова счита, че в никакъв случай настоящите поправки не са заплащани предплатено, а за действително свършена работа.

" Притеснена съм, тъй като парите, които в този момент ще се платят, ще се вземат от бюджета на АПИ, имам опасения, че може да не доближат. Състоянието на пътната инфраструктура също е тревожно, доста тежко, откакто една година не е пипнато нищо по нея ", разяснява тя.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР